Nygräddade dinkelfrallor

Idag var jag först upp ur sängen - vilket innebar att jag satte igång med tvätten direkt, envis som synden så har jag bestämt mig för att utrota tvättberget en gång för alla, och det idag!


Men så gjorde jag lite snabba frallor också. Nog för att vi har en del bröd hemma, men jag kände för att göra något gottigt till frukosten... och säg den unge (eller man) som säger nej till nygräddat bröd? Kan ju säga att det var inte en enda kotte som dissade frallorna! :) Körde på ett gammalt recept jag har i bloggen men ändrade smådetaljer som mjölsort och sådär bara. Snabba frallor för all del, men dinkel i brödet tycker jag gör det både mer mättande och lite godare på något sätt. Och lite vallmofrön på kändes fint.

Förnyat recept alltså; dinkelfrallor med vallmofrön!

75 g jäst 50g margarin 5 dl vatten 1 msk socker 1/2 tsk salt Drygt 12 dl dinkelmjöl

Smält smöret och häll i vattnet, Värm upp så det blir fingelvarmt.
Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt salt och socker. Sedan mjölet, tills dess att degen är lätthanterlig.

Forma ca 15 brödbullar, lägg de på bakpapper, med lite mellanrum. De jäser ganska snabbt och mycket, men jag la dom ganska tätt för att jag ville att de skulle jäsa "ihop" lite, så man får bryta isär dom.
Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Pensla med vatten och strö över vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229