Ostgratinerad korv med ris

Jajamen, smidig mat är den bästa maten. Åtminstone när mammans ork tryter och hon helst av allt hade velat gömma sig under en sten i skogen ett par veckor framöver ;)
Idag serverades det ostgratinerad falukorv här hemma, tillsammans med ris och kokta grönsaker. Men det gick hem, och uppläggningsfaten vart mer eller mindre tomma! Resterna, efter att en matlåda gjorts iordning då, slevade hunden i sig!

I formen har jag alltså varvat falukorv tillsammans med lök och klyftade tomater. Sen ringlade jag över senap för att få lite smak. Korv och senap - det är ju en kombination som inte går att ta miste på ;)
Två burkar krossade tomater blandades med lite torkade kryddor som mejram, rosmarin, timjan och basilika (mest basilika). Sen fördelades detta över korven för att sen toppas med riven ost! Gratinerades i ugnen, ca 200grader i typ 20 minuter.

Till detta ris och kokta grönsaker, för min del broccoli och lite blomkål. Fanns morötter också, men min mage klarar inte hur mycket mat som helst, så jag får prioritera lite ibland ;) Nu äter jag fortfarade på assiett, så det ser väldigt mycket ut när jag visar ett färdigt upplägg - men håll till godo. Jag äter på assiett för att lura mitt eget öga så att säga :)

Gillar

Kommentarer