Påskafton 2013

Påskafton 2013 startade med något av en konstig bakfyllekänsla och extrem huvudvärk för min del (och nej, det berodde inte på alkohol, utan isåfall snarare på gårdagens låga intag av vätska). Men eftersom påskafton i år blev väldigt lugn och kravlös så hade jag ju tid på mig för att kureras!

Barnen roade sig med påskägg efter frukosten, det blev ju ett par stycken. De fick ett varsitt på Ica Maxi i stan då de delade ut till alla barn, de fick två ägg var av Simons mamma, ett ägg var av farmor, ett ägg var av mormor och morfar samt ett ägg här hemma av påskharen himself. Och eftersom jag då envisas med att inte leka julafton på påskafton - så är det just godis i äggen, som det alltid varit :) Så ja... ungarna har godis så det räcker i sisådär ett halvår eller så... men glada är de för det, såklart.

Jag och Jonathan hade morgonmys framför TV:n till gårdagens Lets Dance som jag missade. Jag är inte den vassaste kniven i lådan när det gäller att komma ihåg alla program. Men nu har jag sett premiäravsnittet iallafall, och många fick Jonathans beröm för att de var fina! :)

Nån gång mitt på dagen sådär så vart det väl dags för middag. Vi improviserade och körde ett påskbord a´la Pettersson. Potatisgratäng, köttbullar, prinskorv, kokta ägg, ägghalvor med rödlök/räkor, rökt lax, bröd och påskmust. Thats it. Det är liksom vad vi äter.

Skinka blir det alltid över en massa av. Sillen står orörd när den är här. Lamm äter jag inte, förmodligen inte barnen heller. Ja, vi körde helt enkelt på säkra kort - och av "resterna" att döma så var det ett smart drag :)

  • ALLMÄNT
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer