Perfekta Mockarutor

Idag serverades det ju mockarutor till fikat här hemma, och ärligt talat så var det de bästa mockarutorna jag gjort genom åren. Höga och fina som jag vill ha dom, lagom luftiga och glasyren blev fin och jämn. Så visst ska jag väl dela med mig av receptet också ;) Kakbotten:
300g margarin/smör
4 stora ägg 6 dl strösocker 2 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker 6 msk kakao 3 dl mellanmjölk 9 dl vetemjöl Glasyr:
100g margarin/smör
6 msk kaffe
4 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Garnering: Kokosflingor Kakbotten: Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör runt med slickepott. Tillsätt mjölk, smält margarin och vetemjöl - vänd runt med slickepotten tills smeten är jämn. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, i 10-15 minuter. Känn med provsticka i mitten av kakan om den är färdig. Den ska alltså inte vara kladdig.

Glasyr (görs under tiden kakbotten svalnar): Smält margarinet. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker, vispa ihop till en jämn smet. Låt vila i några minuter innan du breder ut den över den avsvalnade kakbottnen.

Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan ut fyrkantiga kakor i önskad storlek. Mina blev de 5x5cm och blev alldeles lagom.

Gillar

Kommentarer