Pimpad Hallonrulle

Hallonrulle med kokos Igår bjöds det på rulltårta också, en hallonrulle med kokos som pimpats med lite grädde och banan. Smarrigt, jajamen! Och snuskigt enkelt! Tar ju bara några minuter att slänga ihop!

Du behöver:
3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 lättmjölk
Hallonsylt (ca 1,5-2 dl)

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt bakpulver och vispa snabbt ner i smeten.
Sikta ner vetemjöl och vispa några sekunder, tillsätt mjölken - vispa lite till (lägsta effekt om du använder elvisp). Bred ut smeten på en pappersbeklädd ugnsplåt.
Grädda i mitten av ugnen, ca 5 minuter, 250 grader. Håll koll på kakan!

Ta ut kakan ur ugnen och vänd direkt över på ett nytt bakpapper som du strött socker eller kokos på. Här valde jag kokos just för att få lite kokossmak på rullen. Supergott!

Bred på sylt och rulla ihop rulltårtan direkt, annars finns risk att den spricker när du väl rullar ihop den. Ha skarven neråt. Låt svalna innan du ev. skär upp den.


Dags för pimpning!
Skär upp rulltårtan i bitar. Garnera med vispad grädde och toppa med frukt eller bär. Eftersom jag gillar kombon hallon/banan så skivade jag bananer och hade ovanpå grädden. Går lika bra med färska bär eller liknande.

Gillar

Kommentarer