Provocerande tårtbak!

Jo, lite provocerande är det nog, med tanke på hur många det är som stör sig på att jag faktiskt fikar mellan varven. Och till råga på allt så låter jag barnen fika.

Sedär, Rasmus bakar till och med själv, i egen hög person!

>

Vi var iväg till Hjo idag. Två loppisar avverkade, och sen ett par timmar hos mina föräldrar. Alltid lika trevligt, och idag vart det även en bit mat. Förbannat god kalvgryta, ja det var nog den bästa grytan jag ätit!
Häromdagen nämnde jag för mamma att jag ville ha en pall till köket. Gärna en lite högre sådan. Tror du inte att hon hade en sådan? Nä, det hade hon inte - hon hade två!
Idag fick vi den ena av de två. Rasmus fattade galoppen ganska snart. Det är ju mest för hans skull liksom, för att han lättare ska kunna vara med i köket när vi lagar mat och bakar. Så när vi kom hem så kom han snart och bad;
”Mamma, jag vill göra en chokladtårta”.

Med få ingredienser hemma, och ingen vidare lust att dra till affären enbart för att köpa tårtingredienser. Lite av varje fanns väl att tillgå iallafall, så det blev en lite improviserad tårta idag.

Tårtbotten med chokladsmak (faktiskt en av de bättre tårtbottnarna som gräddats i vår ugn!). Inuti blev det ”glasskräm” med hallonsylt som komplement då lagret med glasskräm blev ganska tunt. Ovanpå grädde och godis. Godiset var viktigt serni

Och choklad”fingrar” runt tårtan. VOILA – en fyraårings mästerverk!

Behöver jag säga att han var stolt när han bjöd sina bröder på tårta ikväll?

>

Gillar

Kommentarer