Provtagning klar

Hemkommen från vårdcentralen, och vid gott mod. Eller är jag det?

Tydligen var jag rätt blek, enligt sköterskan. Vid en närmare tittkunde jag faktiskt konstatera att hon hade rätt. Jag är blek, jag ser ju inte klok ut (fast det gör jag väl aldrig?). Ögonen hänger och jag ser skittrött ut. Ja, idag är jag trött, men det har jag varit ganska länge nu. Det var ju därför jag kontaktade vårdcentralen.

När jag kom dit hade ytterligare en läkare begärt blodprover på mig. Jaha, vad säger man då liksom? Tydligen blodstatus bland annat, men dom skulle fixa det ur de rör de tog nu. Dessutom skulle sköterskan gå direkt in för att kolla om de inte skulle kolla om mitt b12-värde ordentligt också. Kanske kan jag "se fram emot" injektioner av b12 framöver?
I en blodstatus ser de bara om de röda blodkropparna är förstorade, vilket i sin tur kan bero på b12-brist. Men nu skulle det nog kollas ordentligt från början. Min blekhet troddes inte bero på mitt låga hb iallafall, så det är något annat.

Hb låg på 111 idag. Lågt ja, men okej för att heta Annika kan jag tycka. Vi kollade hur jag legat det senaste året. I maj 2012 låg jag på 112, i augusti 106 och i september 104. Så ett hb på 111 idag kändes helt okej eftersom jag ändå ökat sen september, trots en genomförd operation. Men lågt är det, det är jag väl medveten om.

Även tyroxinvärdet ska kollas upp igen nu. I och med viktminskningen (25kg hittills) så kan min Levaxindos behöva justeras, men det återstår att se. En del av mig hoppas att det är det som är problemet, så att detta är "lätt åtgärdat". För som det är nu så är det ohållbart.

Jag är trött, snuskigt trött. Det spelar liksom ingen roll om jag sover fyra eller tretton timmar per natt, jag är precis lika trött ändå. Tröttheten har liksom greppat ett ordentligt tag om mig, och vägrar släppa.
Så på måndag är det jag som ringer vårdcentralen igen, då de beräknar ha mina provsvar.


Jag har placerat min blogg i Skövdebloggkartan.se!

Gillar

Kommentarer