Rasmus 2,5årskontroll

Idag var det dags för Rasmus och Jonathan att genomföra kontroll. Nog ska väl barn också kontrolleras att de är OK med en stämpel i rumpan - även om de inte är bebisar längre? ;) Rasmus visade stolt upp 1,00m på mätstickan (lång som en 3,5åring!)
Vågen stannade på 17,3kg (tung som en 4åring!) Dessutom var han duktig på att prata och förstå - något som gjorde mammahjärtat extra glatt med tanke på hur orolig jag tidigare varit för hans tal. Den senaste tiden har det fullkomligt bubblat ur honom och han pratar som aldrig förr - ibland är det ju nästan att man vill tysta honom med en champagnekork skämt och sido!

Dagens resulterade självklart i en STOR godkändstämpel i rumpan för våran lille "Mannen" (Rasmus ord för Spindelmannen) Jonathan visade 88cm och 14,7kg, kanonbra siffror på honom med tanke på att han dalade en del i och med hans öroninflammationer han drabbades av nyligen. Nu ser öronen okej ut och jag hoppas att det fortsätter i den stilen.
Han uppvisade också en vishet, allra helst då han byggde med klossarna och minsann visade att han visste att det kunde rasa och parerade med sina egna händer! Han pratar dock inte än, mer än "mamma", "vavva" (vovve) och "brumbaa" (bil). Sen kommer lite småord som ägg, "ohh" osv också. Han imiterar bra men säger däremot inte pappa!
Men med tanke på Rasmus utveckling så är jag inte alls orolig för Jonathan och hans tal det kommer! :) Han fick en vaccination idag också, och till skillnad från förra gången så blev han inte dålig idag. Skönt! Förra gången blev han assjuk och fick hög feber... men kanske han hade något som var på gång, det vet vi inte!


Nu sover de små grynen - och själv funderar jag på att göra en tidig kväll!

Gillar

Kommentarer