Recept: Daimrulltårta

Ett av dagens projekt blev Daimrulltårta som jag fick ett tips om att prova, sagt och gjort så ordnade jag fram ett recept som jag testade. Lite extra daim fick det bli iallafall - för daim är gott, och för mycket daim kan det inte bli! :)


Detta behövs till botten:
3 ägg
1,5 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 2 msk kakao

Fyllning;
150g margarin
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula 1,5-2 st dubbeldaim

Vispa ihop ägg och strösocker till botten. Vispa ner bakpulvret.
Sikta ner vetemjöl och kakao tillsammans, vänd ner i smeten.
Bred ut på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen, 250grader, ca 5 minuter (tiden beror lite på tjockleken på din botten).
Sockra ett nytt bakplåtspapper och vänd över den färdiga bottnen på detta. Dra bort det gamla pappret.
Låt kakan svalna en liten stund (det går på några minuter).

Gör fyllningen under tiden; rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggulan och rör lite till. Hacka daimchokladen och rör ner i smörkrämen.

Bred daim/smörkrämen på den avsvalnade kakan och rulla sen ihop med hjälp av bakplåtspappret. Låt stå kallt några minuter innan du skär upp rulltårtan inför serveringen!

Gillar

Kommentarer