Recept: Somrig ananaspaj

Första gången jag testar att göra ananaspaj, och första gången ungarna får det. Behöver jag påpeka att det blev succe? :) Alla älskade det - och ananaspaj lär bli ett återkommande inslag i våra fikastunder...!
Jag trodde faktiskt inte att en burk krossad ananas kunde bli så gott...!


Pajskalet:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram smör/margarin
1 dl strösocker

Fyllning:
En burk (ca 400gram) krossad ananas
2 dl creme fraiche
0,5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Gör såhär
Blanda ihop alla ingredienserna till skalet och tryck ut i en form. Det ska gå upp på kanterna också, lite grann iallafall - så att fyllningen ligger i skalet sen.

Vispa ihop ägg och socker, tillsätt vaniljsocker och creme fraiche och till sist ananasen. Vispa snabbt ihop till en smet och häll smeten i pajskalet.

Grädda ca 15minuter i 225 grader (i mitten av ugnen) Skalet ska inte färgas brunt, men fyllningen ska bli "fast".

Serveras med vaniljglass, kesella vanilj eller grädde.
Vi valde grädde spetsat med lite vaniljsocker - smarrigt värre!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229