Recept: Tekakor

På efterfrågan av Carolina kommer även receptet på tekakor upp!
Du behöver: 50g jäst 5 dl ljummen mjölk 200 g mjukt margarin 1 äggula 3-4 msk flytande honung 14-15 dl vetemjöl 1 tsk salt
Do like this: Lös jästen i mjölken. Klicka i det rumsvarma margarinet och tillsätt sedan mjöl, äggula, salt och honung. Häll i nästan allt vetemjöl, tills degen släpper kanten och känns "knådvänlig". Låt jäsa i 45 minuter. Knåda degen på bakbord. Gör 20 bullar av den och låt jäsa 5 minuter. Kavla ut till kakor, nagga med gaffel och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa 30-40 minuter. Ugnen sätts på 250grader. Spraya in vatten i ugnen precis när du ställer in brödet och grädda i mitten i 8 minuter.

Gillar

Kommentarer