Rejta.se - en bluffsida?

Jag fann nyligen sidan rejta.se, eller ja - jag fick nys om sidan genom min kära mamma.

Glad i hågen tänkte jag att detta var ett smidigt sätt att nå ut till allmänheten med vad man tycker och tänker om vissa saker, t.ex. företag. En tanke här var då en hyresvärd här i byn som är under all kritik. Ja, det är en sån där hyresvärd som är jättetrevlig och bra under tiden man bor där, men som skapar kaos när man flyttar därifrån..
Det finns ett enda betyg lagt på denna hyresvärd där idag - det är positivt dock. En vän som också bott under samma hyresvärd gick in och skrev ett betyg. Det betyget var negativt, och är borttaget nu. Ja det försvann redan efter ett par timmar...

Efter lite googlande så har vi kommit fram till att man tydligen kan "köpa sig fri" från negativa omdömen på Rejta. Detta har jag mailat dom om, har fått ett svar också - där de hävdar att man inte alls kan köpa sig fri från omdömen. De skyller snarare på att servern uppdaterar olika...? Jag tycker dock att det låter konstigt att servern ska uppdatera så olika just när det är negativa omdömen, för de positiva ligger ju kvar?

Mitt eget omdöme om hyresvärden är inte positivt, men det känns väldigt ovärt att sitta och formulera ett omdöme om hyresvärden sen kan gå in och köpa sig fri från det på ett par timmar...?! Jag avvaktar helt enkelt och ser vad som händer med det lämnade omdömet innan jag lägger mitt.
Att dessutom ha 101 lägenheter i sin ägo, men ingen anställd
- kan bara sluta i katastrof.


Tänker inte skriva omdömen i onödan - men samtidigt vill jag varna för dåren.


  • ALLMÄNT
  • 6 visningar

Gillar

Kommentarer