Så var det dags igen...

Lilla Ninja... 6 veckor gammal fick hon sin första njurbäckeninflammation, och än är det inte färdigt med infektioner verkar det som. Antibiotikaprofylax och blöjfri sen snart ett år tillbaka, men ändå kommer det en ny pyelonefrit som ett brev på posten.

Hon vaknade upp med 40,1 i feber på fredag morgon. Min uvi-hjärna har fått 9 månaders paus, men vaknade direkt. Bad henne kissa i en mugg, vilket hon gjorde direkt. Superduktig (hur kul är det att pinka i en mugg liksom, inte alls naturligt!). Jag stack upp till vårdcentralen och förklarade läget.
De ringde upp en timme senare och bekräftade att urinstickan var jätte"ful" och bad oss uppsöka akuten direkt.
Leukocyter +2
Röda blodkroppar +2
Protein +1
Keton +5

Så vi åkte in omedelbart. Min förhoppning var att vi upptäckt det så pass i tid att vi fick behandla hemma efter att undersökningar osv gjorts.

Allt flöt på bra. Ninja var en fantastisk liten stjärna på akuten. Kissade återigen i mugg,, tog blodtryck, blodprov och genomgick kroppsliga undersökningar utan större protester.
Vi fick prata med experten också, ja för han har forskat kring Ninjas sjukdom och just njurar hos barn under en tid. Han har han om Ninja, men har också handlagt allt kring Lovis och hennes tidigare pyelonefrit.

Jag var ju såklart lite oroad över att allt hennes badande skulle ha orsakat detta, men det slog han ifrån. Trots all den forskning som har gjorts under alla år har det aldrig kunnat bevisas att varken kalla bad eller blöta badkläder orsakar dessa infektioner, det är rent av bakterier.
Därför var valet väldigt lätt när Ninja igår sa att hon ville bada bara 45 minuter efter att tempen visat 39.9 grader. Hon fick febernedsättande och sen var det dags. "Mej älska bada". Hon skrattade och log, och njöt av kvällen.

Där satt jag, kl 19-20 på kvällen. 26 graders stekande sol och badvaktade henne under tiden hon svalkade av kroppen. Men det behövdes nog.
Sen fick hon sova utan varken feber eller febernedsättande hela natten <3

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer