Saffransbullar

Det blev smarriga saffransbullar bakade igår kväll - till familjens stora förtjusning. De verkade nämligen väldigt goda, för det var mer än en per skalle som gick åt om man säger så (och ja, de är relativt stora!)

Hittade ett recept hos Tomtens Dotter som jag utgick ifrån (receptet är något förändrat på vissa punkter) - och jag måste säga att de var riktigt enkla att baka! Ja, det blir garanterat fler såna här innan jul. Flera gånger om!

Du behöver:
7.5 dl varmt vatten
300 g margarin 3 dl vit baksirap 1 gram saffran (2paket) 1 ägg
Nästan 2 kg vetemjöl (en påse)
2 paket torrjäst för söta degar 2,5 dl Semper mjölkpulver
Såhär går du tillväga: Fördela margarinet i småbitar och tillsätt det varma vatten. Rör tills margarinet har smält.
Tillsätt sirap och saffran, rör runt. Kläck i ägget och blanda väl.
Blanda mjöl, torrjäst och mjölkpulver. Tillsätt mjölblandningen successivt i bunken tills degen släpper kanterna. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Knåda degen, fördela den i ca 40-45 bitar och rulla dessa till släta bullar. Lägg under bakduk på plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med vatten och sjas in i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut dom innan de blir gyllenbruna och låt svalna. Sen penslar du med smält smör och rullar i strösocker. Tadaaa... nu har du ett gäng sockriga saffransbullar att bjuda på! ?
  • Om jul
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer