Silviakaka

Idag slängde jag ihop en silviakaka i brist på annat. Har en ganska deppig dag, varför vet jag inte. Så jag behövde något enkelt att göra inför dagens besök. En silviakaka fick det bli - enkelt och lätt, och gott också :)

Du behöver:
6 ägg 6 dl strösocker 3 dl kallt vatten
6 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g margarin 2 äggulor 4 tsk vaniljsocker

Garnering: Kokos eller strössel Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver, jag silar det för att undvika klumpar i mjölet, samtidigt som mjöl och bakpulver då blandas under tiden. Rör runt och tillsätt vattnet.
Häll i en smord långpanna - bröa den gärna med kokos i botten om du vill.
Grädda ca 20 minuter i 175 grader (kolla kakan med sticka, den ska inte vara kladdig).

Låt svalna.

Gör glasyren: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och låt bubbla några minuter under omrörning. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos eller strössel.

Gillar

Kommentarer