Sjutusen trädgårdsprojekt, men jordgubbarna klara!

Vi är nog inte människorna som egentligen är gjorda för en grön trädgård, men det går i vågor.
Som synes så blir saker liksom lite åtsidosatta och bortglömda emellanåt, och våra pallkragar med jordgubbsplantor är väl inget undantag precis.
Allt har sin tid, och nu är inspirationen maxad. Jag har visioner, jag har tankar och ideer, drömmar och bilder innanför ögonlocken. You name it.
Smidigt att få det i vecka 36, haha, men så är det när sommaren är sen.

Köpte några extra kragar för att höja upp de vi har, köpte på oss en massa jord och ogräsmattor till båda. Så satte jag gubben min i arbete. Nog för att jag kanske har ork till att ta lite fönsterputs, lite bakning och matlagning och annat sånt där vardagligt. Kan plantera, absolut. Men att gräva upp, bygga upp, fylla ut, rensa osv - där går nog gränsen för var en smällgravid kvinna orkar ;) Iallafall jag.
Men han gjorde det. Start med första igår, andra slutfördes idag.
Barnen var glada i att få hjälpa till, och det var en blandad kompott av hjälpredor. Själv har jag, mycket genom utbildningen, lärt mig att se lärande ur flera perspektiv. Älskar att se barnen utvecklas och formas, att se deras samarbete och sammanhållning. Att se hur de liksom växer i sig själva för varje dag. Älskar!

Idag är kragarna klara och upphöjda, fyllda och alla plantor är på plats. De ser lite ledsna ut men jag bättrade på med en 40liters säck med kogödsel. Aldrig trodde jag väl att jag skulle ställa mig och gräva i gödsel med mina bara händer - men vad gör man inte för barnen?
Juliet var så glad när hon såg alla blommande jordgubbsplantor - "Åhhhh mina jordgubbar, mina jordgubbar här". Ja, det är hennes säger hon, vi får väl se när de kommer. Jag bara hoppas att de ska ta sig ordentligt nu, men med vatten och gödsel går väl det mesta?

Det som kvarstår nu är målning av båda kragarna. Förhoppningsvis slipper vi regn i helgen, och då ska här målas. Kragarna är tänkta att få vara vita. Därefter är det dags att ta tag i resten av de sjutusen projekt för trädgården som finns i mitt huvud.

Göra nåt kul med den gula lekstugan.
Små förbättringar på den rosa lekstugan.
Den rosa stugan ska få någonting vid gaveln, rosbuskar eller hallon, men troligtvis blir det det sistnämnda eftersom jag vill ha en renodlad BARNträdgård haha.
En ny sandlåda. Den gamla ska utrotas.
Buskar ska klippas ner och göras iordning för bortforsling.
Ytterligare blommor ska planteras och planteras.
Det stora landet ska göras iordning, bättras på, gödslas och få nya grödor.
Stenplattor ska korrigeras och läggas iordning på framsidan.
Verandan ska få sig en omgång, liksom blomlådorna på framsidan (på altanen har de fått sitt)
En trädgårdssoffa står här ute och väntas på en renovering. Jag har allt jag behöver, bortsett från eventuellt nytt trä. jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra ännu.

Men jag har mina visioner, drömmar och mål. En dag i taget, så kanske vi når halvvägs i sommar <3 Barnen är extremt duktiga på att hjälpa till när det behövs, och tar gärna intiativ till nya saker. Härliga älskade barn!

Idag tog vi tillfället i akt och besökte en lokal plats, sevärdhet eller vad man ska säga. Askeberga stensättning, vi bor på promenadavstånd så vi tog barnen och gick dit. Fikade lite och lät kidsen leka av sig... Fyra timmar senare var vi hemma. En lagom tripp <3
Passade på att knäppa en härlig syskonbild också, tyvärr var inte Simon med idag, men nästa gång kanske. Han brukar inte heller vara den som säger nej när vi frågar om deltagande. Så jag hoppas att vi snart kirrar ännu en härlig bild <3

På bilden ovan ser ni Linus (16år) med Lovis (1år) i famnen. Sen kommer Ninja 2år, Juliet 3år, David 5år, Isabella 6år. På nedre raden sitter Noah 8år, Jonathan 9år och Rasmus 10år.

  • 9 728 visningar

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Kul med planer 👌🏼 Så fint kort på barnen
nouw.com/mariasvardag