Skara sommarland 2013

För första gången på tre år nu så for vi faktiskt till Skara Sommarland i år, och jag ångrar mig inte för en sekund! Barnen älskade det - och det faktum att vi i princip bor granne med sommarlandet gör ju att man garanterat kommer återvända nästa år igen ?
Vi hade med oss karusellsällskap också, min lillasyster och hennes pojkvän följde med - vilket gladde barnen lite extra!

Det blev verkligen en heldag på Skara Sommarland, vi var där när det öppnade - och drog inte hemåt förrän det stängde igen. Det är väl meningen att man ska ta tillvara på tiden - och hur gör man det bäst om inte genom att vara där från öppning till stängning?

Barnen var supernöjda med dagen - de fick åka karuseller, de stora testade indykart och vi drog en och annan vinst också. En 2kilos Daim och två stora mjukdjur bland annat. Vi hade med oss mat som jag gjort iordning dagen innan, det var både pastasallad för allihop och så grillade vi korv på plats - så det var knappast någon som gick hungrig heller.

Det jag gillar med Skara Sommarland är just indelning av de olika "landen". Vattenland, Tivoliland, Motorland och Kotteland. Det finns liksom något för alla - och man kan skrota omkring bäst man vill. Vi var ju mestadels på tivolilandet, det var liksom där barnen fann sig bäst. Vattenlandet var överfullt när vi var där - men det kan bero på det otroligt bra vädret som var! :)
Kottelandet är mestadels för små barn och motorlandet för de större barnen. Vi var där och lät de stora åka, men vi vart inte långvariga så sett. Det blev tivoliland igen - och chokladhjul ;)

Barn under 1 meter går in gratis, och det kan ju rimligtvis bero på att de flesta karusellerna är avsedda för barn över 1 meter. Men det finns mycket att göra för alla, kottelandet är ju skoj för de minsta, och även lite äldre barn (2-5 år skulle jag säga) kan finna sig väldigt bra där! Så har du barn över huvudtaget så tycker jag absolut att Skara Sommarland är ett givet resmål under sommaren! Vi kommer återkomma om och om igen! Vi tackar både Skara Sommarland och vårt sällskap för en helt underbar dag - och hoppas på ett återseende 2014 - under tidigare delen av säsongen, så vi kan återvända ett par gånger under tiden det är öppet!

Gillar

Kommentarer