Skolavslutning 2013

Så var detta läsår förbi, fy tusan vad fort det har gått! Linus har nu slutat tvåan och Simon trean. Vart tar åren vägen egentligen? Satt och pratade med Rasmus idag, nu är det ju faktiskt bara två år kvar tills han får börja skolan... hjälp! Jag hänger inte med...!


Skolavslutningen var fin, även om jag är sådan att jag föredrar skolavslutningar i kyrkan. Jag tycker att det hör till att man har den i kyrkan, det ska liksom vara så på något sätt. Nu har vi avslutningen i Tidanskolans gympasal - inte alls samma känsla, även om elever och lärare gör vad de kan.
Det var fina sånger som sjöngs och från våra grabbars klasser hördes "En kväll i juni" med Lasse Berghagen och "Sommar och sol" med Sven Ingvars. Två fina låtar, där den förstnämnda toppar många favoritlistor hos mig. Älskade den låten som yngre och gör än (så gissa om jag satt och sjöng med för Rasmus och Noah som jag hade i knät då de sjöng?)
Lärarna hade ett eget påhitt, där de skrattade, dansade och sjöng. Lite kul faktiskt, allra helst att se den nya rektorn svänga sina lurviga. Sen var det tal och stipendieutdelning, precis som det brukar vara så - inget konstigt alltså.

Samling i klassrummet vart det också, så vi samlades upp i Linus klassrum (Simon hade sin mamma där, så han var inte ensam han heller). Rasmus lycka var gjord nu, han har tjatat om att gå till skolan i flera veckor - och nu äntligen fick han sitta där, vid en bänk och känna sig stor. Väl hemma vart det jordgubbstårta och fika, på Linus egen beställning. Eftersom jag inte var särskilt pigg igår kväll så vart det att jag fick göra iordning en tårta tidigt på morgonen (inte min starka sida, morgontröttheten själv - det är jag det!). Men det blev ruskigt gott, och somrigt (annat än vad man känner att det är om man tittar ut genom fönstret nu!). Tårtan tog slut i ett nafs - och ungarna var nöjda och glada. Även om jag, för en stund, trodde att jag skulle bli tvungen att gå ut i köket och slänga ihop ännu en tårta! ;)

Nu är läsåret 12/13 förbi iallafall, och vi blickar framåt mot nästa. Men inte än va, först väntar ett sommarlov av massa bus, lek, bad och förhoppnings massor av sol. Vi önskar oss en riktigt varm och skön sommar, som bjuder in till massor av glada skratt och busiga lekar. Vi önskar en sommar där det regnar i lagom mängd, gärna nattetid - så att gräs och växter håller sig fina, men så att vi ändå kan vara ute från morgon till kväll. Vi önskar oss en lång, ledig, underbar sommar!
  • simon
  • 352 visningar

Gillar

Kommentarer