Skumma bilaffärer

Jag måste säga att det känns väldigt konstigt att sitta på blocket och hitta denna bil (bilden på blocket är en annan än bilden ovan).

En Seat 98 som nu säljs som "vanligt". Inget nämns om felen som faktiskt finns där, ingenting. Stackars sate som får bilen i sin ägo nästa gång...

Men jag kan ju säga att jag inte gärna hade betalt nästan 10.000 för en bil där varken vattenpump eller toppen funkar. Högst troligt saknar bilen en termostat också (eller kan någon vänlig själ förklara varför mätaren visar samma hela tiden oavsett om bilen är precis nystartat eller om den är varmkörd). Bilen är knappast särskilt körduglig som det är nu - och ändå nämns ingenting i annonsen.

Mycket konstigt att mätarställningen dessutom numera är avsevärt mycket lägre än vad den var för bara någon vecka sedan! Låter lite märkligt i mina öron faktiskt...

Hur jag kan veta detta?
Jo, alltså jag är inte den förra ägaren - men nära på! ;)


Jag har full förståelse för att man som säljare inte vill framhäva de negativa delarna med en bil man säljer - men sådant som är väsentligt och viktigt, sånt måste man väl ändå tala om?


För mig, som letar bil i dagsläget (men 9-sitsig buss!) känns detta verkligen aktuellt att ta upp - då såna här skummisar kan drabba vem som helst! Ska man hårddra det hela kanske man ska göra så att man ringer tidigare ägare på bilen man ska köpa - och kollar upp den hos t.ex. transportstyrelsen. Men ska man behöva göra sånt - egentligen??


Är du nöjd med de bilaffärer du gjort privat?
  • Jonathan
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer