Smarrig blåbärspaj

För att bryta mönstret gjorde jag ingen smulpaj denna gång, och jag kan säga att det vart en strykande åtgång. Trots att pajen var väldigt stor så räckte den inte mer än kanske 10 minuter efter att vi satt oss vid bordet, haha. Gott var det, och ungarna tog minst två gånger var. Rasmus tyckte att det var så gott att han till och med lärde sig att säga BLÅPAJ, och det är ett gott betyg minsann! Receptet kanske önskas av några, så här kommer det också. Du behöver: 0,75dl socker
0,5 tsk bakpulver 2.5 dl vetemjöl 150gram margarin 2 msk vatten 3 dl färska blåbär, 0,5dl socker till fyllningen Vispa ihop socker, mjöl och bakpulver. Skär margarinet i bitar och lägg i. Häll i vattnet också. Blanda snabbt ihop till en deg. Ställ i kylen ca 15 minuter, alternativt 5 minuter i frysen. Tryck ut hälften av degen i en pajform, och grädda i 175grader ca 8 minuter. Häll blåbär i formen och strö över socker. Gör sen små platta bitar av resterande deg och lägg ovanpå, lite omlott över blåbären så att det täcker pajen. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Serveras med nyvispad vaniljsås.

Gillar

Kommentarer