Snabba frallor - perfekt för kvällsmaten!

Ja här hemma fick vi akut brist på bröd i eftermiddags så det fick bli ett svänga ihop lite frallor såhär på kvällskvisten. Barnen ville ju ha kvällsmackor så det var bara att hitta på något. Inspirerad från dagens middag (man-tager-vad-haver-i-frysen-middag) så googlade jag fram nåt lämpligt. Hittade ett recept som passade utmärkt. Senare upptäckte jag att även Jessica hade detta recept på sin blogg - där jag för den delen tycker ni ska titta in, jag har hittat massor av gott jag ska testa på. Här snackar vardagsmat (enkelt, snabbt och gott)!

Sen om frallorna var tillräckligt snabba är en annan femma. På den korta tid jag behövde spendera i köket briljerade ungarna med sina fina kunskaper. Jajamen, duschkabinen är skrev, två av barnen blev duschade - båda hade blöja och den ena var även iklädd pyjamas!, den tredje av de små satt och lekte med mina smycken. Man kan bli tokig för mindre!

Nåväl, frallorna var det nu!


Du behöver:
75 g jäst 50g margarin 5 dl vatten 1 msk socker 1/2 tsk salt 12 dl vetemjöl

Smält smöret och tillsätt vattnet, ljumma upp till ca 37grader.
Smula jästen och lös upp den i degspadet.
Tillsätt salt, socker och mjöl tills degen fått en bra konsistens. Forma ca 20 bullar och låt jäsa i ca 15 minuter (mina jäste nog snarare 25min!)
Grädda i 250grader, 8-10minuter.


Barnen tokälskade dessa frallor och mosade i sig ett antal vardera. Ja, de är inte särskilt krävande när det gäller bröd, och nybakat bröd var ärligt talat ett tag sen nu. Det blir oftare nu, för jag har redan lovat dom att jag gör en ny omgång tills imorgon kväll (det finns ju kvar till morgondagens frukost, men inte mer!)

Gillar

Kommentarer