Socker i vardagen...!?

Jo imorse när jag vaknade så bestämde jag mig för att inte inta något extra socker idag, och inte imorgon heller - eller på onsdag... osv. Varför trycka kroppen full med socker om man inte måste, egentligen? Och vem säger att man måste överhuvudtaget?

Givetvis så kommer jag äta socker någon gång ibland, men ibland känner jag att det blivit för mycket av den varan på sistone. Och idag fick det vara nog. Började därmed dagen med en himla smarrig ost/skinkomelett (kryddad med oregano) medans resterande familjemedlemmar fick pannkaksfrukost.
Jag lyxade till det med en promenad på egen hand. Två av pojkarna är förkylda så in i Norden just nu så jag kände inte för att dra ut dom i kylan som nu råder, därmed gick jag själv. Å andra sidan är de ju rätt gött att komma iväg ensam också, få andas lite "egentid" och bara gå på liksom. Blir liksom den egentid som jag behöver, för där och då får jag chans att tänka på mig själv och sådant jag annars inte hinner tänka på. Middagen blev pasta med köttfärssås. Inte riktigt min grej kände jag, då jag inte kände för extra kolhydrater i form av pasta. Så jag tog en halv tonfiskburk med keso, majs och isbergssallad. Funkade kalasbra och håller sötsuget borta - ett par timmar iallfall ;) När sötsuget sen slog till framåt kvällen så hade jag en laddning vaniljkvarg i kylskåpet. Tillsammans med skivad banan och frusna bär vart det ett klockrent substitut för socker och godis. Smarrigt! Ja, bannemig mycket godare än vad choklad hade varit (för om sanningen ska fram så har jag en hel Marabou schweizernöt i skafferiet, oöppnad!). Jupp, men mitt substitut höll chokladsuget borta. Därmed påbörjar jag vecka 3 2014 med de bästa förutsättningarna! ? Sockersuget ska bort, de sista kilona ska väck och jag ska slutföra min viktresa med glans!

Gillar

Kommentarer