Som om det inte räckte...

Vi har ju varit sjuka i omgångar nu, och äntligen trodde man att det var över. Men det var väl att hoppas lite för mycket verkar det som.

Igår kväll, när jag och maken roade oss med att kolla igenom lite Wallanderfilmer, så ser vi snart hur Jonathans ögon liksom "svullnat upp". Han är gnällig och grinig, men inte febrig, nej inte varm alls. Men han klagar på ont i huvudet och lite klagomål på ena örat - tankarna kom ju direkt - inte öroninflammation igen!

Men nej, det gav sig efter någon timme. Klagandet och sådär, men svullnaden över ögonen kvarstod. Och gegga som kom från ögonen. Gegga i ögonen hos små barn - det är ju allt som oftast ögoninflammation.Smittsamt, ja till och med väldigt smittsamt mellan barn. Grattis! Idag vaknade Noah med ännu värre geggaproduktion i ögonen. Han vaknade tidigt imorse (vid fyratiden) och svamlade omkring, gick in i en stor ljushållare (golvstående) och såg väl knappt något. Så nu är det bomullskompresser och vatten som gäller för både Noah och Jonathan. Jonathan tar det bra, men Noah avskyr det. Det absolut värsta han vet är när man ska torka i ansiktet, så gissa hur det funkar att torka honom i ögonen liksom. Lite av en kamp varje gång ;) Vi kör med kompresser idag men lägger det sig inte får jag ringa bvc imorgon och rådfråga. Noah har ju ganska stor produktion på gegga så att säga - så antibiotika kan bli aktuellt. Vi får väl se helt enkelt.

Som synes på bilderna ovan så är Noah mer drabbad än Jonathan. Jonathan får "små klumpar" som tittar fram, och man får torka bort dom med ca 30-60 minuters mellanrum. Noah däremot - han får mer gegga (men är otroligt svår att få en vettig bild på då han hela tiden tar mobilen/kameran!) - och hans ögon är liksom svullna också, vilket jag inte upplever att Jonathans är på samma sätt.
I det här läget kan jag tillägga att jag är glad att jag inte jobbar alls, att jag valt att ha barnen hemma och således slipper allt vad VAB, förklaringar för dagis och jobb osv heter. Är något av barnen sjuka, som nu, så är det liksom så - och jag behöver inte förklara något för någon alls.

Gillar

Kommentarer