Somnar ovaggad ikväll! + recept på godaste biffarna

Det kändes faktiskt lite halvtrist idag. Vädret var inte alls vad jag önskade och förmiddagen började med städning och undanröjning. Så ringde telefonen.
Det var bara att pälsa på sig, och kidsen! Lillasyster och hennes liga hade bestämt sig för att komma förbi så tillsammans skulle vi gå till lekparken. Nåväl - kidsen säger knappast nej. Snart gick vi iallafall.

En så enkel lekpark som skolans kan vara fullt tillräcklig för de små. Rasmus, Jonathan, Noah och Isabella kanske inte är lika roade egentligen, men de brukar hålla sig bra ändå, för de yngres skull. Fint tycker jag, för då känns det som att det blir lättare att unna dom nåt särskilt som de små kanske inte uppskattar vid andra tillfällen ;)

Lovis fick testa sin nya skaloverall också,. Jag var lite orolig för att den skulle vara för liten, men den blir alla tiders även i vinter skulle jag tro. Lovis har ju tacklat av lite i viktkurvan nu efter att hon började dissa all form av välling och dessutom springer högt och lågt från morgon till kväll. Hon är som en kanonkula, kan aldrig vara still utan springer konstant! Hon äter iochförsig väldigt bra, men klart att den lilla kroppen förbränner ;)
Så storlek 92 kommer nog passa ett tag ändå <3 Och säga vad man vill, men leopardmönstrat är snyggt som tusan!

Väl hemma fixade vi middag, jag och barnen. Det räcker med att jag spolar med lite vatten så kommer Ninja farande som blixten. Sen kommer Juliet tätt inpå "Jag också laga mat mamma!!", och idag kom även Lovis och David för att sällskapa med oss i köket.
Nåväl, det var svettigt där ett tag, att försöka rodda köket med allt vad det innebär med fyra barn och deras händer. Men det gick. Mat blev det - köttfärsbiffar med riven morot och lök, kokt potatis, gräddsås på skyn, grönsaker och min mammas lingonsylt. Ja sylten fotades aldrig då, för jag insåg efter andra tuggan att nåt saknades - sylten!
Jäkligt gott blev det också, så gott att Ninja stoppade i sig över tre portioner. Och David, som sällan äter upp - han åt två rejäla portioner. Galet. Men jag säger som jag länge sagt, att riva ner typ morötter och sånt i maten är ett vinnande koncept.

Köttfärssmeten här bestod av:
2 kilo blandfärs
4 stora rivna morötter
2 gula lökar, rivna
4 ägg
2-3 dl vispgrädde
En skvätt kalvfond
Salt, peppar, paprikakrydda efter behag
Örtkryddor som fanns hemma, färska (idag rosmarin, dill, persilja och koriander).

Rätt basic, blanda ihop för hand och stek som lagom stora biffar. Använd skyn till en shyrrans gräddsås. Godare blir det knappast ,)

Nu har gubben kommit hem från lördagsjobb så jag kan luta mig tillbaka med en filt i soffan, slå på serier och ta det lugnt.. De yngsta har lagt sig för kvällen och jag känner mig rätt mör <3 Somnar nog ovaggad ikväll!

  • 4 852 visningar

Gillar

Kommentarer