Sponsrad video: E.ON Duscha tillsammans

E.ON har, genom att använda sig av 10 000 testdeltagare runt om i Sverige, tänkt ta reda på om det är lättare att spara på elen genom att vi konsumenter faktiskt ser vad vi förbrukar. De har alltså lånat ut mätdosan "100Koll" till sina testpersoner, som visar vad som drar el. Personligen är jag övertygad om att man blir mer elmedveten med hjälp av en mätdosa. Vi bor själva i huset och reflekterar ofta på hur mycket el som gått åt när elräkningarna kommer.
Vad är det egentligen som drar så mycket el?
Det finns många saker här hemma som jag själv är väldigt nyfiken på att veta hur mycket det drar egentligen. Som datorn t.ex, kylen, frysen, frysboxen... Sånt som liksom står och "tickar" dygnet runt - tänk om det drar massor...?
Eller hur är det med kaffebryggaren - ibland glömmer vi den på och den kan stå på ett par timmar... Hänger ni med? Genom att man vet vad som faktiskt drar en massa el kan man ju spara el! Duschar du varje kväll t.ex så drar ju det en del el i längden (här hemma värms vattnet upp av just el!). Varför då inte passa på att ta den där duschen tillsammans? ;)
  • Sponsrat
  • 3 visningar

Gillar

Kommentarer