Sponsrad Video: Medmänsklighet är vårt viktigaste vapen

Medmänsklighet är något vi alla har inom oss, men alla väljer vi att hantera den olika. I dagsläget har vi 852 miljoner människor runt om i världen som inte ens har mat för dagen. Varje år drabbas 106 miljoner människor av översvämningar. 43 miljoner människor befinner sig på flykt från krig och våld.
Förstår ni vilka siffror det är? Det är inga hundra eller tusen. Det är miljontals människor!

Röda Korset kämpar för att få rätsida på problemen, men det är inget som kan fixas på en natt eller två. Det är heller inte något som kan fixas utan resurser. Man behöver hjälpen som vi alla kan bistå med. Just nu arbetar man mycket med södra Afrika, där 4,5 miljoner människor lider av brist på mat, och över en halv miljon unga är svårt undernärda. Detta problem har funnits ett tag nu, men det har tilltagit - även Malawi, Angola, Lesotho och Zimbabwe har drabbats hårt. Röda korset finns där för att bistå med näringsrik mat, rent vatten och framförallt vård. Man hjälper till att förebygga malaria samt att hjälpa befolkningen med jorden och grödorna.

Man arbetar också mycket med rent vatten. Alla ska ha tillgång till rent vatten, det är ju ett grundbehov som vi alla har! Men idag har vi 750 miljoner människor i världen som saknar detta! 2,6 miljoner människor har inte ens tillgång till toaletter!
Rent vatten behövs! Vi behöver dricka vattnet, vi behöver vatten för hygienens skull, för maten. Chansen för god återhämtning efter en katastrof ökar markant med rent vatten.

Röda korset arbetar ständigt med att förbättra livssituationen för dessa människor. Man borrar brunnar, renoverar befintliga vattenkällor och brunnar, man drar nya ledningar, bygger vattentäkter och toaletter. Man gör allt man kan för att hjälpa till - men Röda Korset behöver också få sin hjälp någonstans ifrån.

Det är där våran medmänsklighet sätter in.
  • Sponsrat
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer