Stadens hjältar och överlyckliga barn


Jag hämtade ett paket på posten och barnen blev överlyckliga över innehållet.

När jag öppnade paketet stod de galna små pojkar och tittade med stora ögon. "Åhhhhh, Staaadens hjääältar" ropade Rasmus, medans Jonathan snabbt uppmärksammade boken om "Raggarbilen" - ja, innan jag ens hunnit ta upp den ur paketet?! Sen vart det flera "åhhhh" "titta" och "wooooow" när jag visade vilka böcker som kommit.

Själv fick jag släppa allt jag hade i händerna och börja läsa. Sen fortsatte de själva. Både Jonathan och Rasmus har kommit in i en period där de är tokiga i böcker, och Stadens hjältar är en stor favorit. Efter att jag läst så läser de samma böcker gång på gång - och upprepar vad jag läst. Lustigt nog så minns de ju vad jag läste också! Jättegulligt, och jag skrattar lite gott för mig själv när jag tänker på det.

Jonathan har ju dock sina egna tolkningar emellanåt, som raggarbilen t.ex. Första uppslaget. Han tittar några sekunder och sen "läser" han. "Raggarbilen åker och raggar i stan" - så stod det inte, men det var väldigt gulligt när han läste det - och med tanke på hans förkärlek till raggarbilar så är det lite speciellt att se honom med just den boken ?

Nu gissar jag att det blir många kvällar med läsning av Stadens hjältar framöver - men det ställer jag gärna upp på. Böckerna är otroligt lättlästa och handlar om något bra. Vänskap och vad mänskligheten kan åstadkomma genom att hjälpa varandra - något jag tycker är otroligt viktigt att barn får lära sig i god tid!

  • Leksaker
  • 31 visningar

Gillar

Kommentarer