Stoltheten själv

Som jag tidigare berättat så går Rasmus på kyrkans barntimmar varje tisdageftermiddag. Detta är något jag är väldigt glad för, då det stärker hans självförtroende (ytterligare! – för han är inte särskilt blyg eller tillbaka av sig) och han får liksom ”klara sig på egen hand” lite då och då. Något alla barn behöver, det är jag övertygad om.

Eftersom våra barn inte vistas på dagis/förskola heller så är jag helt inne på att dessa små aktiviteter är nödvändiga. Han älskar tisdagarna, eftersom förmiddagen består av föräldrar- och barngruppen och eftermiddagen ”ensamtid” med barnen i kyrkgruppen. Från att vi vaknar varje tisdagmorgon så laddar han för fullt, och efter hemkomst runt lunch så tankar han all tänkbar energi till just barntimmarna.

Igår hade han sin egen ryggsäck, en SkipHop hundryggsäck, i bilen. Och bilen stod på pappas jobb. Fruktansvärt! Vilken tabbe! Men sedär, mamma hade en SkipHop Zoo Pack Uggla på lager, helt ny – från Darlingexpress. Klart att han fick ta den!

Han laddade upp med en låda äpple och vindruvor och drog iväg. Glad i hågen. Det är med raska steg han tågar iväg, och jag älskar det leende han har de stunder då han ska göra något han verkligen tycker om.

Brukar ditt/dina barn göra något utan er föräldrar? Hur känner du för det?

Gillar

Kommentarer