Ta bort häftklamrarna på magen?

Ja, jag har två hål till på magen, ett med fyra klamrar och ett med två, dock fick de hålla sig utanför bilden idag.

Ska ta en sväng förbi vårdcentralen imorgon tänkte jag... ska kolla om de kan tänka sig att ta bort lite agraffer från min blå(gul)märkesprydda mage. Det var sagt att de skulle sitta i 7-9 dagar och imorgon har faktiskt sju dagar gått! Bad min kära mamma att titta på såren idag och hon tyckte sig se att mer än hälften av agrafferna var redo att tas bort - skönt! Nu hoppas vi att sköterskorna på vårdcentralen tycker samma sak. Att det gått sju dagar innebär många saker! Dels så börjar jag livet med "mosad mat" imorgon. Det innefattar även knäckebröd - hur konstigt det än låter! Så nu har jag laddat upp med delikatessknäcke, ägg (omlett & pannkakor), blodpudding, potatis (blivande mos) och lättkorv. Smarrigt - åh fy tusan vad gött det ska bli! Jag längtar efter morgondagens lunch!! ?

Men det innebär också att mina sex Fragminsprutor är slut. Jag har tagit alla mina sprutor jag ska ta och jag är verkligen stolt att jag klarat av det. Min spruträdsla är faktiskt på övergående efter den här pärsen. Nej, de gör inte ont att ta - men en nål är alltid en nål. Du kan ju inte säga till en höjdrädd människa är som att hoppa från ett trappsteg, eller hur? Nej precis, då kan man inte säga att det inte är så farligt att bli nålstucken till en spruträdd människa ;) Sen har jag mer eller mindre blivit kvitt med all värk sen operationen. Axeln är helt (!) återställd, gasigheten är nästan helt borta. Någon enstaka alvedon om dagen så täcker det även den ryggvärk jag har. Aldrig tidigare har en alvedon haft sådan verkan på min kropp! (ja, efter en Gastric By Pass) tar man upp t.ex. alvedon bättre än tidigare - medans effekten av andra läkemedel kan minska eller rent av utebli!)

Efter ett par dagars stillastående på vågen så har den dessutom börjat röra på sig. Så jag ser med spänning fram emot morgondagens vikt - vilket innebär vikten för v.1 efter operation! ?

Gillar

Kommentarer