Tack för oss!

Sista bilden tagen på den kinarestaurang vi brukade äta på i stan

Jag vill härmed rikta både irritation och ilska mot den kinarestaurang vi brukade besöka i Skövde. Ja, brukade, för där har jag satt mina fötter för absolut sista gången.

Vissa tycker säkert att det är snålt, andra tycker att det är en rättighet - jag tillhör den sistnämnda skaran. Jag som överviktsopererad tycker inte att det är särskilt skoj att betala fullpris för en dunderportion som jag aldrig skulle klara av att äta upp.
Men jag brukar inte vara omöjlig heller. För mig finns tre olika alternativ:

- Jag delar portion med något av barnen och betalar därmed fullpris.

- Jag betalar ett mindre belopp och får därmed mindre mat på tallriken.
- Jag betalar fullpris men får förmånen att ta med mina "matrester" hem i s.k "doggybag"

Senast vi besökte denna restaurang (som inte var särskilt längesen) gick det jättebra. Jag fick en låda och tog helt enkelt med mig mina rester hem. Dricka ingick inte till min mat - men det var inga problem, jag dricker ändå helst vatten till maten (annars hade jag ju betalt för en läsk). För makens och barnens mat betalade vi också fullpris, såklart!

Men så kom vi dit denna gång, fick bord och allt var frid och fröjd. Jag går fram och ska betala för oss, och snubben i kassan vägrar att lyssna. Jag förklarar lugnt och sansat att jag är opererad och inte ens klarar av att äta en halv portion och det är därför jag önskar att få ta med mig resten av maten hem i "en låda".
Detta gick inte!

Nej, skulle jag få en låda med mat var han nämligen säker på att jag skulle sitta och äta upp min låda vid bordet, för att sen äta ur de andra tallrikarna!? Skulle jag ha en låda fick jag ta den, gå ut och ställa mig utanför - och där vänta på att resten av min familj ätit upp sin mat!
Det fanns inte heller på världskartan att jag kunde få dela mat med någon av barnen, nej för här ska minsann alla betala! Att jag äter mindre mat än vad barnen gör spelar ingen roll!

- "Vi har regler här" hänvisade han till. - Jaha, men hur gamla är dom då? Vi åt här för några dagar sen och då gick det alldeles utmärkt att jag fick "äta på låda"!?

Det svarade han inte på, utan körde med samma grej "Vi har regler här!".

Så nej, då tackade jag för oss och gick därifrån. För sista gången.
  • Sponsrat
  • 15 visningar

Gillar

Kommentarer