Tandläkarbesök

Idag var det dags för Linus att besöka tandläkaren, vilket inte var igår... men det gick fint. Han har inte de bästa erfarenheterna av tandläkaren. Dels har han väl ärvt min tandhälsa eller hur man ska säga, alltså han har inte de bästa förutsättningarna för att bibehålla god hälsa i truten. Men sen var jag inte den bästa morsan i landet de första åren kan jag erkänna, tandborstningen var väl inte högst prioriterad...

Men idag gick det bra, han var ett praktexemplar! ?

Hur ofta borsta du tänderna? En eller två gånger om dagen.
När det bara blir en gång, blir det då morgon eller kväll? Kvällen!
Hur är det med juice och läsk? Ehm... inte så ofta. Juice dricker jag aldrig, läsk nån gång ibland.
Vad dricker du när du är törstig? Mjölk eller vatten.
Hur ofta äter du godis? På lördagar, kalas och sen ibland även när jag är hos Simon.

Nog för att jag skäms lite för att jag inte är bättre på att se till att tänderna borstas även på morgonen, men det är ju sanningen - och han säger den. Dock var det inga problem. Kvällen är viktigast, och gör man det noggrannt på kvällen så var det inte hela världen om man missade morgonen. Linus använder dessutom både Dentan flourskölj och fludent sugtabletter.

Undersökningen gick bra, det kollades även med röntgen eller vad det kallas. Inga hål eller ens påbörjan till det. Lagningarna sedan tidigare sitter där de ska och tänderna ser bra. Jag är nöjd. Mer än nöjd.

Smått fundersam är jag dock på varför han är lite sen med att släppa fram tänderna... tidigare hade han två gluggar där tänderna som skulle komma fram tog lååång tid på sig. Nu har han en glugg längre bak i munnen - där nästa tand inte ens märks. Den syns inte till och tandläkaren kunde inte ens känna den... så vi skulle avvakta tills nästa gång - och se om anlagen finns där då... I vilket fall som helst gick vi därifrån med våra huvuden högt, och fortsatte dagen med handling och planering. Ikväll är Linus på disco och imorgon blir det Göteborg för hela slanten. En fullspäckad helg! ?
  • Linus
  • 254 visningar

Gillar

Kommentarer