Tillbaka på förskolan efter 5 månader hemma!

För första gången sen i mars månad var det idag dags att inta sina platser på förskolan för David och Juliet. De har taggat i nån vecka nu och idag var det två väldigt glada och förväntansfulla barn som gick de där ca 150metrarna till förskolans gård.


Vi tog hem alla barn i mars månad, baserat på coronaläget. Sen dess har vi spenderat dagarna tillsammans med alla 10/11 barn.
Igår började sex av barnen skolan, och dessa två började på förskolan idag. Endast tre barn är kvar hemma på dagarna. Det känns... konstigt!

David är 5 år och Juliet fyller 4 år nästa vecka. De går under allmän förskola, dvs 15 timmar i veckan, och endast tack vare att de själva uttryckt det. De vill gå, och då får de det.
Ninja (2) och Lovis (1) har egentligen också rätt till förskola eftersom jag pluggar heltid. Men vi anser att de är för små ännu, och de har såklart inte själva uttryckt en sådan önskan. Därför är de hemma tills vidare. Den dagen de själva uttrycker att de vill gå så får de gå under samma premisser som David och Juliet (15timmars). Det gäller även Anton så småningom.

Men vi tänker att alla barn är olika. Rasmus, Jonathan och Noah gick aldrig på förskola, de uttryckte inte heller den önskan själva - och det har inte resulterat i något negativt. Vi tror fullt på att se barnen utifrån deras personlighet och lyssna till deras egen önskan avseende detta. (jag kan även tillägga att jag själv inte ville gå på förskola eller hos dagmamma, och då behövde jag inte - vilket kanske hänger kvar från min egen uppväxt då).

Nåväl, David och Juliet var så glada i att äntligen vara tillbaka på förskolan - att de slängde av sina väskor och gav sig in i leken direkt vi kom dit. Det var knappt att jag hann få ett hejdå. Men då vet man att det är rätt - att de verkligen vill vara där och att de trivs!

  • 13 055 visningar

Gillar

Kommentarer

Johannajuliah
Johannajuliah,

Jag har en genuin fråga angående detta. När du har studerat färdigt och börjar arbeta och det blir mer en fråga om ”måste” än frivillighet att vara på förskolan, hur ställer du dig mot om barnen uttrycker att de ej vill vara på förskola i det läget? 😊

nouw.com/johannajuliah
Majvor
,

Tycker du är för härlig <3<3<3

Här kommer några supertips från mig <3

https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Eller min favorit:

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Jag handlar genom denna sidan för att få pengar tillbaka:

www.refunder.se/b/Spara50länk