Tillbaka på förskolan efter 5 månader hemma!

För första gången sen i mars månad var det idag dags att inta sina platser på förskolan för David och Juliet. De har taggat i nån vecka nu och idag var det två väldigt glada och förväntansfulla barn som gick de där ca 150metrarna till förskolans gård.


Vi tog hem alla barn i mars månad, baserat på coronaläget. Sen dess har vi spenderat dagarna tillsammans med alla 10/11 barn.
Igår började sex av barnen skolan, och dessa två började på förskolan idag. Endast tre barn är kvar hemma på dagarna. Det känns... konstigt!

David är 5 år och Juliet fyller 4 år nästa vecka. De går under allmän förskola, dvs 15 timmar i veckan, och endast tack vare att de själva uttryckt det. De vill gå, och då får de det.
Ninja (2) och Lovis (1) har egentligen också rätt till förskola eftersom jag pluggar heltid. Men vi anser att de är för små ännu, och de har såklart inte själva uttryckt en sådan önskan. Därför är de hemma tills vidare. Den dagen de själva uttrycker att de vill gå så får de gå under samma premisser som David och Juliet (15timmars). Det gäller även Anton så småningom.

Men vi tänker att alla barn är olika. Rasmus, Jonathan och Noah gick aldrig på förskola, de uttryckte inte heller den önskan själva - och det har inte resulterat i något negativt. Vi tror fullt på att se barnen utifrån deras personlighet och lyssna till deras egen önskan avseende detta. (jag kan även tillägga att jag själv inte ville gå på förskola eller hos dagmamma, och då behövde jag inte - vilket kanske hänger kvar från min egen uppväxt då).

Nåväl, David och Juliet var så glada i att äntligen vara tillbaka på förskolan - att de slängde av sina väskor och gav sig in i leken direkt vi kom dit. Det var knappt att jag hann få ett hejdå. Men då vet man att det är rätt - att de verkligen vill vara där och att de trivs!

  • 13 721 visningar

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Jag måste tyvärr börja arbeta så det blir samma för oss om någon vecka. Barnen har varit hemma sedan mars då jag var mammaledig. Stora killen längtar efter kompisar. Det blir spännande
nouw.com/millasmat
Nina
,

Hej!

Vi är en familj med flera barn i olika åldrar, som funderar på att flytta till Skaraborg.

Vi har kollat lite på Lidköping, fint men dyrt, annars gillar vi staden jättemycket. Skara som verkar fint, billigare men inte lika stort utbud.

Vara, Skövde, tidaholm och tibro, som vi inte utforskat så mycket. Skövde känns lite väl stort tror jag.

Vilka av dessa orter skulle du rekommendera, och inte rekommendera?

Vi vill ha det tryggt och barnvänligt, bra skolor, och fina promenadvägar och lekparker.

Om någon läsare har tips då skriv gärna 😊

Johannajuliah
Johannajuliah,

Jag har en genuin fråga angående detta. När du har studerat färdigt och börjar arbeta och det blir mer en fråga om ”måste” än frivillighet att vara på förskolan, hur ställer du dig mot om barnen uttrycker att de ej vill vara på förskola i det läget? 😊

nouw.com/johannajuliah
Majvor
,

Tycker du är för härlig <3<3<3

Här kommer några supertips från mig <3

https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Eller min favorit:

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Jag handlar genom denna sidan för att få pengar tillbaka:

www.refunder.se/b/Spara50länk