Toalettstol - inför helrenoveringen

Inlägget publiceras i samarbete med Badshop.se

Vi står inför en helrenovering av toaletten på nedervåningen som många redan vet. Efter att gillestugan gjordes om i tv-rutan så vart toaletten/duschrummet kvar att renovera och detta stod vi redan då inför. Men sen kom en villabrand i vägen och toaletten står därför fortfarande i det närmaste orörd.

Huset renoverades i sin helhet, men just toaletten nere är kvar. Försäkringsbolaget försöker ju återställa huset som det var, och toaletten var ju typ betongväggar and thats it ;)
Så här står vi.

Nu har nedervåningen gjorts om ytterligare. Tänkte jag skulle visa er framöver, när killarna kommit i mer ordning. Men gillestugan är idag två tonårsrum, med egna dörrar och helt avskiljda från varandra. Därutöver finns bra utrymme utanför deras dörrar, så där har jag mina symaskiner och en del annan förvaring.
Sen finns då toaletten, som nu ska få göras om. Länge har jag funderat i olika banor för att komma fram till en trivsam lösning som kan funka både nu och senare. Jag vill att killarna ska trivas bra med "sin" toalett och jag vill också känna att det kommer funka att ta över den dagen de faktiskt väljer att flytta hemifrån (det ligger ju liksom inte typ 15 år framåt i tiden). Så en neutral ton men samtidigt lite modern.

Helheten i ett badrum/WC är ju faktiskt toalettstol och handfat. Det är det första man lägger märke till, tycker jag iallafall. Håller du inte med?
Jämför man nu med för ett gäng år sedan så finns ju en hel uppsjö med toalettstolar att välja mellan, och visst är det lite av en djungel. Hos badshop.se har jag dock hittat två som jag tycker verkar riktigt trevliga.
En vägghängd och en golvmonterad toalettstol, båda från Gustavsberg - där den senare är väldigt lik den toalettstol vi valde till vårt badrum på ovanvåningen.
Bilderna nedan är just dessa två som jag fastnat för.

Så... med denna två stolar i bakhuvudet - vilken skulle just Du välja?
Tänk ett ganska litet badrum, med en duschkabin, en enkel förvaring och ett shysst vitt handfat till. Det bör vara lättstädat för två femtonåringar som verkligen inte är några städmänniskor - och bör funka under många år för enkelhetens skull.

Eller har du någon helt annan tanke om du tittar på sortimentet hos Badshop? Hur bör jag tänka eller inte tänka?


  • 7 152 visningar

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
passionärsliv,
Vägghängd är jättebra. Enkelt att städa med en sådan.
nouw.com/passionärsliv
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Vi har vägghängd på stativ och kaklade in stativet samt byggde en liten hylla på stativet. Såååå fint och lättstädat. Ju mindre vinklar och vrår detso lättare att torka av. Av platsskäl har vi dessutom satt våran i hörnet dvs hörnstativ. Tycker den vänstra är för "prålig" nertill. Veck där det samlas damm och smuts.
nouw.com/livetsguldkant