Torsdagsfika; Äppelpaj


Mina föräldrar och lillasyster hade ett ärende i Tidan så svängde in här en sväng, alltid lika uppskattat med besök. Allra helst när man inte är på topp ? Eftersom jag inte har orken på min sida efter en halvkass natt så vart det inte något bullbak på morgonen direkt, men en äppelpaj orkar man alltid slänga ihop ;) Då blev jag av med lite äpplen också :) Du behöver:
ca 1 kg äpplen 1 msk kanel 2 msk strösocker 1,5 tsk salt (använd med fördel flingsalt)

150g margarin 2,5 dl vetemjöl 1,5 dl havregryn 2 dl strösocker Skala och skär upp äpplena, täck en ugnssäker forms botten med äpplen (så tjockt lager som du önskar). Strö över kanel och strösocker, ev lite flingsalt om så önskas.
Vispa ihop kylskåpskallt margarin tillsammans med de andra ingredienserna - tills det blir smuligt. Strö smuldegen över äpplena. Toppa ev. med socker och kanel om du vill.

Skjuts in i ugnen, 20-25 minuter i 225 grader.

Serveras ljummen, med vaniljsås eller varför inte vaniljglass?

Gillar

Kommentarer