Universeum

Väckning kl 06 imorse – hujedamig! Det var ett rent h-vete att ens ta sig ur sängen. Ja, det tog närmare 40 minuter att ens komma på benen – sen skulle det sista packas ner i väskorna som skulle med. Usch!

Men vi kom iväg – väl sittande på bussen så kunde man slappna av, och somnade. Haha! Thats me! Men eftersom bussen inte skulle stanna förrän vi var framme så var man ju trygg ändå – barnen kom ju ingenstans. Fastbältade var de ju också!

Vi kom fram, och barnen tittade nyfiket omkring. Ormar, ödlor, apor, fåglar och… damdamdamdam… HAJAR! Dagens stora höjdpunkt – hajarna! Dessutom skulle vi vara med på både hajspaning och hajmatning – det hade vi bestämt redan igår när vi kikade igenom Universeums dagsprogram! Ormklappningen fick vi inte heller missa – både Rasmus och Linus var fram direkt.
Jag är ju förtjust i både ormar och ödlor. Och spindlar framförallt. Ibland funderar jag på om ett intresse kan gå i arv – för ungarna har ett gott öga till djur så sett. Allra helst reptiler. Trots att vi inte har några själva, just nu. Vi har haft, men har inte nu. Jag har själv haft både leguaner, geckos och en skäggagam – barnen har varit med om några av djuren, men inte alla. Ändå lockar dessa djur mycket mer än de vanligare djuren som katter och möss!

Som den ”sistaminutenmamma” jag är så ställde jag mig givetvis i köket igår kväll också. Pizzabullar stod på menyn, sockerfria sådana såklart. Denna gång körde vi med steviasötad ketchup istället för mjukost i dom, med emmentalerost, skinka och oregano. Blev rätt gött faktiskt, och ett fint mellanmål som ungarna stod sig fint på!

En dag att minnas blev det helt klart. Ungarna fick uppleva en hel del. Att se hajar och giftiga djur tillhör ju inte vardagen precis, sen fick de även hänga på väggen, klättra i ”spindelnät”, klappa en majsorm, känna på näbbar och klor från fåglar och gå loss i shoppen med pappas bankkort!

Gillar

Kommentarer