Utmanad

Carola gav mig en utmaning! Det tog lite tid att besvara men nu så!
11 stycken utmanar jag, denna gången enbart mammabloggare - och jag ger frågor som kanske kräver mer än ett ja eller nej som svar ;)
Till er som jag utmanat: Meningen är att ni ska besvara de frågorna längst ner i detta inlägg, som jag ställt. Sen ska ni skicka vidare utmaningen till 11 andra bloggare.
Dessa frågor ställde Carola (mina svar i kursivt):

1. Vad är det bästa du har gjort hittills i livet?

- Skaffa barn! Helt klart. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig den lycka och kärlek som föds i samma sekund som barnet ser dagens ljus.

2. Vad är det dummaste du har gjort hittills i livet?
- Oj. Det finns många saker. Sen beror det på hur man tolkar "dummaste" men jag väljer att tolka det på mitt sätt, dvs dum=korkad. Det mest korkade jag gjort var nog att tjuvröka och då gå och sno cigaretter ur mammas limpor - hur smart är man då?

3. Vilket är ditt favoritdjur och varför?
- I fångenskap; Orm. Jag älskar ormar och det har jag nog alltid gjort. Jag tycker dom är charmiga. Dock kommer vi inte skaffa orm av olika anledningar. I det vilda: Tigern. En stor jättekatt - det kan inte bli vackrare än så.

4. Lever dina föräldrar ihop eller har de gått skilda vägar? Om de gått skilda vägar, hur gammal var du då?
- Mina föräldrar lever ihop fortfarande, och det hoppas (och tror) jag förstås att de fortsätter att göra livet ut. De har varit gifta 24 år iår, helt underbart!

5. Hur gammal var du när du drack dig berusad för första gången?
- Ca 15 år. Min första pojkvän sov över hemma hos oss då, och hans mamma (tro det eller ej) hade skickat med honom en kvarting med nån starksprit. Vi köpte hem läsk och jag drack det där på kvällen. Jag somnade på köksgolvet hemma... men jag tror han släpade in mig i rummet, för jag tror inte att mina föräldrar såg mig sovandes på golvet :)

6. Har du några fobier? Vilka?
- Jajamen. Mörker, sprutor, höjder. Trånga utrymmen.

7. Snyggaste kändisen enligt dig?
- Mikael Persbrandt är stilig!

8. Vilket är det roligaste skämt du någonsin har hört?
- Jag tycker att Jakob Öqvist är sjukt rolig, så det är nog något av honom i så fall, kanske om skumbanan på Vivo!

9. Vad gjorde du vid det tillfälle då du fick höra att någon hade kraschat flygplan in i World Trade Center?
- Jag kom till skolan den dagen och vi skulle ha estetisk verksamhet. Jag går till min lektion och fattade inte vad det var med folk, dom var ju helkonstiga. Upprörda och konstiga var dom! Sen när läraren sa vad som hänt förstod jag ändå inte! Vad var "World Trade Center"? (nej jag hade ingen som helst koll på samhällsfrågor!)

10. Tror du att det finns onda människor eller är det bara deras handlingar som är onda?
- Jag tror faktiskt att det ligger i deras barndom. Hur är blir som vuxen handlar nog väldigt mycket om hur du växer upp, på både gott och ont. Men en människa är inte ond från början utan det är dess handlingar som är onda i så fall - och ofta då pga något som inte varit som det skulle ha varit , typ.
11. Vilken är den bästa bok du har läst och vad är det som gör just den så bra?
- 14 år till salu. Otroligt gripande bok som man lätt streckläser! Jag älskar böcker som är självupplevda eller vad man nu säger. Verklighetsbaserade böcker. Sen är jag nog lite "sjuk i huvudet" kanske, men jag läser gärna om hemskheter!Jag utmanar följande elva bloggare (denna gång enbart mammabloggare): Mirka | Moa Sojka | Sandra Agnes | Cim Tanja | Celine Julia | Sofie | Anna

HÄR ÄR MINA FRÅGOR:

1. Hur gammal var du första gången du blev mamma? Var det planerat och blev det som du trodde och hade föreställt dig? 2. Hur många barn vill du ha tror du, om du fick välja själv? Motivera gärna. 3. Nämn ett roligt minne som du sedan du blev mamma. Gärna något när barnen är inblandade alltså. 4. Bor du som du vill bo? Om inte, förklara gärna hur du vill bo - ska barnen ha varsitt rum, ska det vara stort och öppet, landet eller stan? 5. Hur ser ditt liv ut om 10 år, tror du? 6. Vad gör du helst med barnen en riktigt kall vinterdag? Pälsar du på ungarna och går ut, eller hittar du på något inomhus istället? 7. Vad är mammalyx för dig? 8. Vilken tid brukar dina morgnar starta? Hade du velat sova längre än så? 9. Vad är det allra bästa med att vara mamma tycker du? 10. Det allra jobbigaste du upplevt sen du blev mamma, vad är det? Det kan vara tvätten, det eviga ständadet, vakna nätter, skolåldern för barnen, tykänslighet, separationsångest... ja, vad som helst. 11. Om du får spendera en heldag precis som du vill, utan att tänka på varken pengar eller tid - enda kravet är att du spenderar dagen med familjen. Vad gör ni då?
  • ALLMÄNT
  • 9 visningar

Gillar

Kommentarer