Våran julafton 2012

Dagen idag började med grötfrukost tillsammans med barnen. Noah var den enda som var iklädd tomteluva då, supergulligt - och nog var han nöjd också!
Därefter fick de sina julstrumpor som hängde på dörrarna. Poppis med godis, men det är det väl alltid? Julklappar i strumporna lade vi inte i iår, med tanke på att det ändå skulle bli julklappsutdelning på morgonen. Simon var ju kvar till 11-tiden så han fick alla sina klappar på morgonen medans de andra fick en var. Linus och Simons gemensamma julklappar öppnades också, för att undvika att Linus skulle få öppna dom ensam.Igår kväll frågade jag grabbarna vad de önskade sig allra, allra mest. Som svar fick jag "En ny TV, Skylanders Giants, gubbar till Skylanders och så lego". Försök lista ut deras min när de under pappret på första paketet ser en TV som de fått av farmor? De skrek! :)
Nästkommande paket innehöll Skylanders giants, gubbar till skylanders, nya handkontroller till ps3:an samt lego. Sen vart det kläder, en sparbössa, en grym förvaringsbox, en stor Meccano byggsats och lite annat smått. De var supernöjda!


Eftersom Conny "inte skulle vara hemma" senare under dagen fick han sin klapp framåt eftermiddagen. Gissa hur nöjd han var när han fick upp Monopol - world of warcraft? Han har ju pratat om spelet, men trodde nog aldrig att han skulle få det i julklapp! :)
Vi tog det lugnt, chillade och tittade på TV. Conny byggde en bil av Meccano medans jag satt och pratade hål i huvudet på stackaren. Sen slocknade jag - resultatet av en mindre dumping troligen, då jag åt 3-4 godisbitar på raken. Inte så shysst kanske.

Vaknade av att det ringde på dörren. Conny öppnar och kommer tillbaka ganska ställd. Utanför stod det en tomte, en okänd sådan. Tomten överlämnade ett paket och önskade god jul - varpå Conny givetvis vart aningen ställd. Vi har inte direkt någon god kontakt med våra grannar om man säger så, är inte ovänner med dom men ja - det är ju inte bästa kompisarna direkt ;) Så det här var ju aningen oväntat. Synd bara att han inte tänkte på att han kunde gett tomten lite glögg som tack ;)
Paketet innehöll iallafall en låda After Eight. Tack för det, tomten!


Dagen fortsatte och det vankades middag. Julbord förstås. Jag plockade åt mig en portion som jag trodde att jag skulle lyckas få i mig, men tji fick jag. Skinka, julkorv och halva ägget fick jag snällt ge bort - jag orkade inte mer. Det gick verkligen inte, hur gott det än var.

Kalle Anka på TV, något man absolut inte får missa om man frågar mig. Jag måste se det, även om alla barn inte var lika intresserade. Noah somnade som ett ljus slocknar, och Rasmus tjatade om att spela hela tiden. Jag satt som klistrad - tills jag somnade som ett resultat på att jag "ätit för mycket"? ^^ Vaknade iallafall kort därefter... det var ju dags för tomten.

Han försvann - och han kom igen (ja, ni förstår ju *s*). Det var ett kärt besök och alla barnen var framme för att hälsa på tomten och krama honom, även om vissa (läs; Rasmus) tog lite tid på sig att bekanta sig med tomten. Till slut fick jag nog och det kändes nästan som jag slängde ut honom - jag ville ju att pappan i huset skulle komma hem igen, haha!
Det var iallafall julklappsutdelning och det fullkomligt haglade paket över ungarna här hemma kändes det som. Ändå var vi sparsamma med julklappar i år. Men ja... mina föräldrar var här igår med julklappar från både dom och mina syskon. Yeah, det var ju ett berg med julklappar nu. Tilläggas bör också att julklapparna från svärmor/farmor kom i torsdags...


Men barnen klagade ju inte, snarare tvärtom. De fick öppna paket efter paket och ja... det var lego, mecco, duplo, bilbana, playmobil, ryggsäckar, bilar, hästar, kläder, tågbanor och mycket annat. Alla barn var nöjda och glada kan jag säga.

Att Jonathan älskar hästar bör det inte råda nåt tvivel om. Han älskar dom. Öppnar han ett litet paket med en Scheichhäst i så tjuter han av glädje och skriker "HÄÄÄÄTT!", varefter han leker med hästen en lång stund. På bilden ovan är det hans nya Playmobilhäst som får sig en åktur, men även en av Schleichhästarna.

Noah fick bland annat en gubbkeps. Jag har länge älskat dessa kepsar, och nu fick han en av sin moster. Åhh, han vart ju underbart söt. Kepsen kommer från CTH Mini för den som undrar :) Love it! Av hans reaktion att döma så var han själv rätt förtjust i den också :)

Jag fick ett gäng egengjorda julklappar av Linus. Gulligt som hejsan, jag gillar när barnen gjort egna saker - och detta pysslade han ihop hemma hos Sara, Simons mamma, häromdagen. Till det fick jag även ett snöre om jag vill ha något som halsband, men jag ska trä de alla fyra på samma snöre och hänga upp dom istället.

Övriga julklappar vi fick var tre bäddset, 20 par strumpor, en elvisp och en oljespray. Perfekta grejjer som vi kommer ha stor nytta av (fram tills idag har vi lidit brist på sängkläder kan jag säga!).Tack för det här! ?
Av svärmor fick vi pengar dessutom, så i mellandagarna är det jag som köper mig en julklapp. Vet dock inte vad ännu, antingen blir det ett nytt objektiv till kameran eller så blir det en surfplatta. Lutar dock mot det förstnämnda eftersom systemkameran är oanvändbar utan objektivet. Känns bra och tacksamt att ha fått pengar i julklapp för då känns det inte lika "hårt" att lägga ut dom pengarna, så stort tack för det ?

Efter julklappar och innan kvällsgröten (risalamalta) var det legobygge för min del, tillsammans med Rasmus. Detta medans Conny lekte med hästarna och Jonathan ;) Jag och Rasmus byggde ihop hans polislastbil med tillhörande bil och MC. Behöver jag säga att han var supernöjd? Han älskar poliser, han älskar fordon - klart att detta var en hit! Imorgon kör vi playmobils polisbåt! ?

Bilderna här visar sådana julklappar som Linus fick från andra än oss, bortsett från nedanstående Lego Ninjagoset och Nameit-jackan ovan då. Här är det en blandad kompott av byxor, t-shirts, skjorta, sparbössa, nån slemboll och en cool förvaringsbox. Simon fick ungefär detsamma, fast i andra färger för det mesta.
Visst, det blev inte så mycket separata julklappar till Linus och Simon, men å andra sidan så klagar de inte heller. De fick ju TV. Skylanders, ytterligare gubbar till det, handkontroller, Meccano osv tillsammans. Så de fick ändå - och huvudsaken för oss är att de är nöjda ? Det är dom! Mer än nöjda!

I det stora paketet som ni kunde se i inlägget nedan fanns denna elbil. Min tanke var att den skulle bli perfekt till Rasmus och Jonathan - men nu i efterhand har jag fått inse att det blev en julklapp även till Noah - han älskade den ju! Superpoppis blev den!


Alla barn sover faktiskt inte ännu, och nu är klockan 01.20. Noah spyr som en kalv, varför vet vi inte. Antingen har han fått i sig något olämpligt eller så är detta en reaktion på att han har ätit aningen mycket. Ja, han åt rätt mycket vid både julbordet och gröten på kvällen. Men det återstår att se. Jag har precis bytt sängkläderna för tredje gången iallafall.
Rasmus och Linus sitter och spelar... och ska snart gå i säng. Liksom jag. Trött är bara förnamnet nu.

Hoppas att ni alla haft en underbar jul! Och god fortsättning på Er! ?
  • ALLMÄNT
  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer