Varm smörgåstårta


Jag kom hem relativt "sent" idag (sen eftermiddag åtminstone) och kände inte direkt för att dra igång något långkok. Inte heller hade jag varit smart nog att starta min cooker - så jag fick snällt använda fantasin en aning. Då slog det mig; varm smörgåstårta!

Förmodligen något som även barnen gillar! Jag hade aldrig tidigare gjort detta utan bara smakat på det borta. Men vilken hit det blev - "mmm" "åååh" "mamma, detta måste du göra igen!" var fullt tillräckligt för att jag skulle känna mig nöjd med dagens middag ;)

Recept, jovisst - taget direkt från mitt huvud:

1 paket hönökaka (6 "halvcirklar")
1 stor gul lök 1 paket färska champinjoner 3 paket bacon 2 burkar creme fraiche franska örter salt & svartpeppar 1 paket cream cheese (ex. vitlök/örter) 1 påse riven ost (gärna smaksatt)
2 tomater

Hacka löken, skiva champinjonerna och strimla baconet. Fräs detta i en panna tills det ser "klart" ut. Tillsätt creme fraiche och ev. kryddor. Låt puttra ca 5 minuter. Lägg 2 skivor hönökaka på en plåt, så det blir som en stor rund kaka. Bred på cream cheese. Lägg på hälften av "fyllningen". På med två nya bröd som bretts med cheam cheese. Nytt lager med fyllning (resten alltså). Och på med två nya och nybredda bröd. Strö över riven ost på din tårta. Placera ut tomatskivor över osten och strö sedan över resten av osten. In i mitten av ugnen, ca 200 grader, ca 10 minuter.

Gillar

Kommentarer