Vårt nyår 13/14

Innan jag drar min årsresumé tänkte jag berätta lite om vårt nyårsfirande.

Vi brukar vanligtvis inte direkt fira nyår. Givetvis brukar vi äta något lite godare och titta på raketerna vid midnatt (skjuter dock aldrig något själva). Men jag har svårt att förstå det här med att supa skallen av sig, inte minnas kvällen osv. Sen har jag mina grunder till mitt nyårstänk...

Men detta nyår blev vi bortbjudna till Anna och Christian. Glada i hågen slängde vi oss i bilen när tiden var inne och gasade iväg - och vilken kväll det blev!

Maten var oslagbar. En trerätters meny som var något utöver det vanliga. Men det märks att våra barn inte är vana vid trerätters, haha. När efterrätten kom fram så var de mätta så de storknade ;)


Nyårsmeny!
Förrätt: Toast med baconröra
Varmrätt: Helstekt oxfilé (alt. kycklingfilé), delikatesspotatis och hemslagen bearnaisesås. Efterrätt: Pannacotta med After Eight och färskt päron. Jag vet inte hur jag ska beskriva denna mat mer än med ett ord; svårslaget! Röran på toasten var len och god, smaken var alla tiders och Noah bad till och med om mer röra ;)
Köttet var perfekt och beasåsen var... ja, utan att överdriva, den absolut godaste bearnaisesåsen jag ätit. Conny säger precis samma sak. Jag äter inte beasås egentligen, och han älskar beasås (och har testat mååånga beasåser genom åren) - men här är vi rörande överens. Tummen upp!Efterrätt då? Jo, en pannacotta med After Eight. Jag är nog lite fånig men jag har aldrig ens testat att göra pannacotta trots att alla säger att det är så enkelt. Är inte ofta jag ätit det heller. Men nu så... en version med After Eight. Tror inte att Familjen Wahlström vet att de träffade mitt i prick där! ;) Jag älskar mint och just After Eight är en storfavorit hos mig personligen! Så gissa vem som var lycklig över denna efterrätt? :) Att det var snuskigt gott behöver jag inte tala om va?, för det var det!
Sen att jag var dum nog och inte tänkte på att låta bli päronet är en annan historia, men gallan gjorde sig iallafall påmind där ett tag...

Barnen hade en rolig kväll kan jag tro, det lät ju så iallafall ;) Totalt 15 barn i huset, ja femton barn! Det spelades, lektes, skrattades och flamsades om vartannat. Noah är den av våra barn som är mest svårflirtad, så att Emil fick "igång" honom så bra, och fick honom att skratta när han satt i takhöjd - det värmde otroligt mycket.
Det käkades snacks, pratades en massa och slöades i soffan framåt kvällen. Vi var nog alla ganska möra... ja, jag kan ju tala för mig själv iallafall :) Vid tolvslaget skålades det såklart och det nya året började med en födelsedag. Mhy fyller 11 år - stort grattis!! ?

Jag tänker inte avlägga massa knepiga nyårslöften - för de hålls aldrig ändå. Det är ju ett helt år det handlar om, så det funkar inte med löften som "jag ska träna", "jag ska inte äta godis" eller "jag ska göra si och så". Men jag har valt att se 2014 som möjligheternas år.

Jag tänker göra 2014 till ett bra år. Tänker inte lägga massa krut på energitjuvar och har valt att se framåt med glädje och entusiasm. Min målsättning med året är att må bra, och att få familjen att må bra tillsammans. En lugn och trygg tillvaro med kärlek och glädje - det är vad jag vill ha! ?

Därmed önskar jag er, och alla jag känner, ett riktigt gott nytt år!

Gillar

Kommentarer