Vecka 30

Igår hamnade denna bild på min instagram, och folk gratulerade till både höger och vänster.
Ja, jag har inte varit så givmild med magbilder under denna graviditet. Men egentligen handlar det mest om att jag haft fokus på så mycket annat. Först allting kring min pappas bortgång som blev precis i början av graviditeten, och sen skolan som tog över min vardag en del..

Nu är det mycket fokus kring Corona. Skolan har gått över till distansstudier och vi är ganska isolerade här hemma. Självvald hemmakarantän kan man säga, vår tolkning av "eget ansvar" <3

Men iallafall - igår, 1 april, gick jag in i vecka 30 och ovanstående bild togs. Några tog det dock som ett aprilskämt. Jag förstod inte riktigt varför. Skulle jag se ut såhär om jag inte vore gravid vore ju någonting ganska knasigt? En gammal bild är det inte heller, för tidigare år har vi inte haft en green screen i huset, det har vi tack vare att pappan i huset streamar. så... Bilden är tagen i nutid, och jag är gravid.

Oron för Corona är i nuläget ganska ordentlig. Inte för att jag själv är orolig på så vis. Visst, jag vill inte dö, än mindre hamna i Mariestads ishall som är omdiskuterat att eventuellt få stå som tillfälligt bårhus. Men jag tror inte att jag skulle bli så sjuk, trots graviditet och en kvarvarande underliggande astma, som dock inte längre varken behandlas eller ger uttalade besvär. Övervikt sägs också vara en riskfaktor men nja, oron där är ändå inte så stor för min del.
Jag är mer oroad över Ninja isåfall, som räknas som njursjuk med sin underliggande sjukdom. Och sen min mamma och svärmor som båda befinner sig i riskgrupper. Jag vill inte vara skäl till smitta på något vis, varken genom mig själv eller barnen. Men jag vill heller inte bli utsatt för onödiga smittorisker.

Så... jag och magen gömmer oss ett tag till - tillsammans med resten av familjen. Och hoppas att den värsta coronastormen har stormat färdigt till juni månad. Kommande syskon är beräknat till 16 juni, men jag räknar med en lite tidigare ankomst, kanske precis i början av juni månad <3
I maj firar vi både Lovis (4 maj) och David (29 maj) så juni blir perfekt. Moster Jenny fyller år 17 juni, och faktum är faktiskt att bebisens gammelmormor har födelsedag på BF-dagen.

  • 7 054 visningar

Gillar

Kommentarer

Lena
Lena,
Grattis! Fin bild! Har ni tagit reda på vad som finns därinne, flicka/pojke?
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229