Vecka 34

Tiden går fort när man har roligt säger dom, och jag är nog beredd att hålla med på den punkten. Vecka 34 liksom, hallå, vad hände? Jag blev ju nyss gravid. Jag opererades nyss! Och nu ska jag snart föda barn?! Igår, måndag, gick jag alltså in i denna, nya vecka.

I vecka 34 ligger många barn med huvudet neråt, och så är nog fallet här också ;) På tillväxtultraljudet jag gjorde så låg bebisen redo med huvudet neråt och jag tror inte att detta har ändrats faktiskt. Det känns ju ganska tydligt vart det sparkar liksom - även om sparkarna nu börjar bli mer "buffar" med tanke på storlek osv :) Det är inte ovanligt med förvärkar vid denna tid, och jo jag tackar jag. Jag har känt av dom faktiskt. En hel del gör faktiskt ont, men jag överlever ju! Det ska ju göra ont, så man är beredd på vad som komma skall.
Beräknad vikt på en bebis i denna vecka är ca 2350gram, och en ungefärlig längd är 46 cm.

Själv är jag otroligt glad att jag "kommit igång" igen. Att jag kommer upp på morgonen, komme rut på mina promenader och börjar må bättre. Mycket har jag nog mina järninfusioner att tacka för det, men det känns himlans bra faktiskt. Ungefär en timmes promenad om dagen - det gör verkligen susen. Jag mår tusen gånger bättre nu än för bara några veckor sedan???
Och jo - som det känns nu så kommer jag väl inte envisas angående en igångsättning, såvida inte bebisen ökar i vikt ordentligt och uppvisar katastrofala siffror vid nästa undersökning ;) Jag mår liksom inte alls som jag gjort i tidigare graviditeter...

Gillar

Kommentarer