Vecka 38, ny status och en önskan om att bebis väntar lite till!

Idag gick vi in i vecka 38 (37+0) för denna graviditet. Galet egentligen hur fort det gått.
Jag besökte både sjukhus och mödravård igår, för en kontroll med ultraljud (tillväxt), inre undersökning, blodprover tagna osv. Så tänkte slänga ihop en snabb sammanfattning.


Total viktuppgång: 15 kg
SF-mått: 39cm
Hb: 105
P-gl/blodsocker: 4.1
Hjärtljud: 148bpm
Beräknad vikt just nu: 4000g (+25% i tillväxt)
Inre undersökning påvisade en mjuk och mogen livmodertapp, max 1 cm kvar och upp till 2 cm öppet.

Jag blev erbjuden både igångsättning och hinnsvepning men valde själv att avvakta. Största anledningen är att Conny hade feber i helgen och jag vill verkligen att han ska vara med på förlossningen. Han är min klippa där och då, även om jag säkert skulle fixa det ensam också.
Han får mig att skratta mig igenom värkarna, att ta mig igenom det utan att tveka liksom. Vi gör det verkligen tillsammans, som ett team - och det är han som tar emot sitt barn - inte barnmorskan!

4000g låter enligt mig ganska mycket, För det första ligger han ju på +25% i tillväxt men sen sa de precis samma vikt om Ninja. 3800g sa de först, när jag påtalade att "Nej, jag vet att hon är STOR!" så kunde de gå med på max 4000g. Fyra dagar senare kom hon med 5370g. Så nja, några 3800g var det inte. Tror inte att denna gosse heller ligger där, även om han inte tangerar Ninjas vikt överhuvudtaget. Men runt 4500g kanske.

Så det vart en tid bokad för hinnsvepning på måndag istället, så hoppas jag att han varit feberfri tills dess. Så jag kan känna mig safe i det hela. Annars avvaktar vi några dagar till.
En igångsättning tar jag inte än, jag vill ge vår lilla påg chansen att välja dag själv. Innan måndag infaller både Davids födelsedag och Mors Dag. Vill han komma någon av dessa dagar är han såklart mer än välkommen, men då vill jag att han väljer det själv - inte att jag påverkar det. Samt att jag faktiskt tycker att de spontana förlossningarna varit såå mycket skonsammare än igångsättningarna (igångsatt fem gånger) - och då har jag ändå ganska simpla igångsättningar bakom mig.

Barnmorskan påtalade hur snabbt hon tycker att denna graviditet gått, och hur rörlig jag är nu jämfört med flera av de tidigare graviditeterna. Kan ligga något i det. Fort har det verkligen gått, men tror att mycket beror på den kaos som infann sig i början där flera månader försvann i en dimma (när vi förlorade pappa), och sen skolan som tagit över mycket av min tid från januari och fram tills nu.
Rörlig.. ja visst, men å andra sidan har jag bara en viktuppgång på 15 kilo nu jämfört med de tidigare graviditeterna där jag smällt till som hejsan. Och det mesta i denna graviditeten har tillkommit nu det sista, med vätska osv. Mina ben är extremt svullna, och vänsterbenet ska jag inte ens uttala mig om (stor skillnad på benen nu). Men det värsta lägger sig ju snabbt efter förlossningen.

Nu har jag en enda inlämning kvar i skolan, sen sommarlov från högskolan. Ska njuta av sommaren, bebis och ledighet. Njuta varenda minut, och lägga allt annat åt sidan... bara tanken får mig att vilja luta mig tillbaka <3

Så nu hoppas vi på en fortsatt feberfri make, och bebis framåt nästa vecka <3

  • 20 438 visningar

Gillar

Kommentarer

H
,
hej jag undrar hur ni tränar med potta/toa. Min son på 3 år vägrar båda och. Hur gör ni? När brukar era barn sluta med blöja?
evelinaglad
evelinaglad,
Gud så jag längtar tills det är min tur att få barn. Grattis till dig ❤️
nouw.com/evelinaglad