Xyliderm - hudgel med xylitol

Jag hade aldrig tidigare hört talas om en hudgel som innehåller xylitol, men någon gång ska väl vara den första - och givetvis vill jag testa vad Xyliderm går för. Torris som jag är :)

Gelen sägs vara återfuktande i och med xylitolen. Den ska passa hela familjen som en "vanlig fuktighetskräm", och lämpar sig bra till irriterad, torr och skadad hud. Även gravida och ammande kan använda Xyliderm utan att känna någon som helst oro - detta känns ju tryggt för mig som ju är gravid just nu och sen troligtvis kommer amma ett tag framöver.
Xylitolen gör att gelen stärker hudens egen barriär och förhindrar bakterietillväxt. Den minskar klådan på torr hud och återfuktar snabbt. Dessutom är den dryg, en liten droppe i handen (gelen blir flytande när du trycker ut den ur tuben!) räcker för att smörja båda händerna! Att den är dryg kan jag verkligen intyga, då denna hudgel räckt bra länge här hemma och kommer räcka ett tag till. Prisvärt - absolut!

Xyliderm används vid behov, eller 2-3 gånger dagligen om man så vill. Den kan, utan problem, användas över hela kroppen - såväl i ansiktet och på områden med tunn hud. Där den behövs helt enkelt! Själv använder jag den till händer, armbågar och andra torra partier, medans barnen fått på benen och armarna när de varit torra. Det lär bli ännu mer användning av gelen nu under den kommande vintern - då både jag och barnen brukar bli ordentligt torra!
Jag gillar inte krämer och hudgel där huden blir kladdig och glansig, där man liksom känner att man precis smörjt in huden med fett och sådär ni vet. Här får denna gel ett stort plus, den sugs upp direkt och efter ca en halvminut är känslan av att vara kletig borta (annars har man använt för mycket gel!). En liten droppe räcker som sagt till båda händera - vilket gör att tuben räcker otroligt länge jämfört med andra fuktigshetskrämer.

Du köper Xyliderm hos WHB Care och Apoteket AB (utan recept)

Gillar

Kommentarer