Ytterligare en sjukhusresa

Som många vet så har våran Ninja en medfödd sjukdom i urinvägarna, en vesicouretal reflux. Nu, lagom tills hon blivit blöjfri och vi kommit till sans med sjukdomen på så vis att den finns där men inte visar sig så mycket - så kommer nästa.

I fredags morse vaknade Lovis kokhet. I paniken hittade jag inte ens termometern, men den kom fram sen. En timme efter alvedon supp givits så visade termometerna ändå 39,7. Galet. Kräkningar tillstötte och vi valde att direkt åka in med henne. Lovis som aldrig är sjuk, detta var liksom inte alls normalt.
De tog prover, kollade hennes vitala parametrar och snart sa man att detta troligen är en urinvägsinfektion, och att vi kunde åka hem för att komma tillbaka under lördagen. Givetvis med antibiotika.

Vi åkte hem, men Lovis blev inte bättre. Snarare tvärtom.
Jag kunde inte vänta till lunchtid på lördagen utan valde att åka in direkt vi vaknade istället. Tempade nästan 41 grader och jag hade smått panik över den stigande tempen.

Det blev inläggning på barnavdelningen. Misstänkt pyelonefrit. Njurbäckeninflammation. Man misstänker att även Lovis har VUR, precis som Ninja. Så på fredag startar utredningen med ett ultraljud för att kolla urinvägarna. Sen blir det också en DMSA för att kontrollera njurarna.
Jag hoppas såklart att hon inte alls har detta, samtidigt som jag känner ett visst lugn. För om det nu visar sig vara samma skit, ja då har vi åtminstone erfarenheten <3

I tisdags kom vi hem igen, apiteten är fortfarande mycket nedsatt men Lovis mår bättre. Hon orkar mer, leker mer och äter åtminstone lite grann <3 Vi känner igen henne mer och mer, till skillnad på sjukhuset där hon knappt ens pratade.

  • 4 820 visningar

Gillar

Kommentarer

MittLivMinaBeslut
MittLivMinaBeslut,

Massa krya på hälsningar från mig!

Det är hemskt när ens barn är sjuka ❤️

nouw.com/mittlivminabeslut
Beccxans
Beccxans,
Krya på sig lilla snäckan 💞
nouw.com/beccxans
Gratisegott
Gratisegott,
paamcakees
paamcakees,
Men lillgrisen då! Krya ❤️❤️
nouw.com/paamcakees